Wim Rijnsburger

foto: Peter van Aalst

Lees hier het UITKRANT-interview met Wim Rijnsburger
(klik op de afbeelding)

Wim Rijnsburger (1949) is thuis met veel muziek opgegroeid, kreeg klassiek pianoles en had van jongs af aan veel affiniteit met kerkmuziek. Op de middelbare school verschoof zijn interesse naar de lichte muziek. Vele jaren speelde hij in allerlei bandjes (naast zijn werk als electronicus en programmeur), werkte als pianist mee aan amateur-theaterproducties en componeerde liedjes over Pluk van de Petteflet (zie CD’s).

Op latere leeftijd is Wim de klassieke richting weer ingeslagen. Hij studeerde piano bij Ernst Binnekamp (Dirkshorn) en behaalde de muziektheoretische vakexamens aan de Schumann Academie. Daarna heeft Wim een paar jaar koordirectie gestudeerd aan de Hogeschool-IDE bij Joop Schets, met als bijvak piano bij Jaap Neuteboom (Hattem).

Momenteel is Wim dirigent van de Cantorij van de PKN in Castricum, pianist-koorrepetitor bij de Koorvereniging Bergen en bij de Castricumse Oratoriumvereniging. Daarnaast treedt hij graag op als begeleider van diverse vocalisten en maakt hij deel uit van Trio Tarantella (klarinet, fluit, piano).

Wim speelde hammond en piano in de bands White Beans en Bates Motel en was de vaste begeleider van Dirk van der Pijl.